Renginiai

dr. Danutės Jadvygos Dainauskaitės knygos „Lietuvių gėlės tėvynėje ir svetur“ II-osios dalies pristatymas

424890128_823576713139126_6246230965926226958_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, balandžio 24, 2024 14:00
Vieta
Kairėnų g. 43
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
VU Botanikos sodas
Kviečiame: VU Botanikos sodo Muziejuje (Kairėnų g. 43, Vilnius) įvyks dr. Danutės Jadvygos Dainauskaitės knygos „Lietuvių gėlės tėvynėje ir svetur“ II-osios dalies pristatymas.
Dr. D. J. Dainauskaitė – ilgametė Vilniaus universiteto mokslininkė, išleidusi ne vieną knygą apie gėles, ypatingą dėmesį skyrusi Lietuvos gėlių selekcininkų sukurtoms veislėms.
Mokslininkė, paskelbusi daug mokslinių ir populiarių straipsnių, 2024 metais išleistoje knygoje, skirtoje pažinti gėles, apžvelgia dekoratyviuosius įvairių genčių augalus. Knygoje taip pat rasite gėlių Lietuvos kolekcininkų bei selekcininkų veiklos apžvalgą. Knyga gausiai iliustruota pačios autorės asmeninio archyvo nuotraukomis. Knyga naudinga gėlininkams, selekcininkams, botanikams ir visiems, besidomintiems augalais.
Knygoje dr. D. J. Dainauskaitė rašo: „Knygą kaip padėką skiriu Žmonėms, su kuriais augau, gyvenau, mokiausi, studijavau, dirbau, svajojau, keliavau, puoselėjau ir rūpinausi augalijos pasauliu, džiaugiausi laimėjimais arba liūdėjau. Atsidaviau gėlėms, kūrybai, naujam gyvenimui, dalinausi žiniomis, mintimis, idėjomis, darbo patirtimi ir žoliniais dekoratyviniais augalais (gėlėmis) tam, kad Lietuva gražėtų, gerėtų, turtėtų ir taptų Gėlių šalimi“.