Renginiai

Vytauto Kandroto knygos „Pažink Paryžių“ sutiktuvės

430227814_830274082449279_1334758138415411001_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, kovo 14, 2024 18:00
Vieta
Didžioji g. 1
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Prancūzų Institutas Lietuvoje / Institut Français de Lituanie ir Leidykla „Terra Publica“
Prancūzų institutas Lietuvoje ir leidykla „Terra Publica“ kviečia į susitikimą su kelionių knygos „Pažink Prancūziją“ auroriumi Vytautu Kandrotu ir jo naujos knygos „Pažink Paryžių“ sutiktuves. Susitikimo vedėjas – knygų apžvalgininkas, „15min“ vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas. Po renginio bus galima įsigyti abi autoriaus knygas ir gauti autografą.
„Jau rašydamas knygą „Pažink Prancūziją“, supratau, kad šalies sostinei poros skyrių nepakaks – šis miestas vertas atskiro leidinio. Taigi, „Pažink Paryžių“ yra ir knygos „Pažink Prancūziją“ tęsinys, ir atskiras, neformalus kelionių po Paryžių vadovas. Kaip ir pirmoje knygoje, stengiuosi skaitytoją „pavedžioti“ mažiau numindytais maršrutais, papasakoti tai, ko nerasite tradicinuose kelionių vadovuose“, – sako knygos autorius Vytautas Kandrotas, kuriam Paryžius per 25 nuolatinių kelionių metus tapo savu miestu.
Vytautas Kandrotas – fotografas ir žurnalistas, kelių dešimčių knygų apie Lietuvą ir kelionių vadovų sudarytojas ir autorius, Mato Šalčiaus premijos laureatas. 2019 metais Vytauto parašytas ir išleistas nuotaikingas kelionių vadovas „Pažink Prancūziją“ iš karto tapo bestseleriu. Šį kartą Vytauto žvilgsnis krypsta į Paryžių, kuriame 2024 metų vasarą organizuojamos olimpinės žaidynės, o rudenį – „Lietuvos sezonas Prancūzijoje“.
Prancūzų instituto Lietuvoje bibliotekoje, tik lietuvių kalba.
****
Présentation du livre « Découvrez Paris » de Vytautas Kandrotas
Rencontre avec auteur lituanien du livre de voyage « Découvrez la France » (éditions « Terra Publica ») Vytautas Kandrotas et la présentation de son nouveau livre en lituanien « Découvrez Paris ». L'événement sera animé par le critique littéraire Audrius Ožalas.
En lituanien uniquement.