Renginiai

Lietuvos radijo diktorės Undinės Nasvytytės respublikinis skaitovų konkursas

417406473_778686374293814_4264456500316577697_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, kovo 13, 2024 10:30
Vieta
Trakų g. 10
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka ir Gal meno?
Kovo 13 dieną Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje (Trakų g. 10) vyks aktorės, skaitovės, Lietuvos radijo diktorės Undinės Nasvytytės respublikinis skaitovų konkursas 2024. Pradžia – 10.30 val.
Jau tapo gražia tradicija, kad kiekvienų metų pavasarį, kovo 13 d., per Undinės Nasvytytės gimtadienį vyksta Respublikinis skaitovų konkursas. Šį renginį nuo 2018 metų organizuoja Všį „Gal meno?“, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, Lietuvių rašytojų sąjungos leidykla, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešąja biblioteka.
Undinė Nasvytytė – žymi Lietuvos radijo diktorė, skaitovė, aktorė, renginių vedėja, apdovanota Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi. Giliai ir nuoširdžiai mylėjo Lietuvą, didelį dėmesį skyrė jos kultūrai, garsindama lietuviško žodžio meninę raišką kartu su poezijos ir grožinės literatūros atstovais. Undinė Nasvytytė išryškino opią problemą, kuri ypač yra aktuali šiandien – jaunimas vis mažiau skaito knygas, o skaitymas yra svarbus kultūrinio identiteto vystymui.
Šio skaitovų konkurso dėka siekiama skatinti jaunimą skaityti ir atsigręžti į Lietuvos rašytojų kūrybą, nes literatūros minčių ir vaizdinių rinkiniai skatina analitinį, kūrybinį ir kritinį mąstymą. Konkurso dalyviai (15–20 metų jaunimas) skaitys tik lietuvių autorių kūrinius – poeziją, prozą ar humoristinę poeziją/prozą. Jų meninį skaitymą vertins profesionali komisija. Laureatai ir dalyviai bus apdovanoti įsteigtais prizais.
Daugiau informacijos:
www.galmeno.lt
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.